اخبار
.jpg)
پیام دکتر ملک حسینی پس از دریافت جایزه تی.تی.اس
به گزارش روابط عمومی انجمن اهدای عضو ایرانیان، کنگره بین المللی انجمن پیوند (TTS) هر ساله جایزه recognition awards را به افرادی که تأثیر عمدهای بر پیوند عضو در جهان داشتهاند، اهدا می کند. این کنگره در سال ۲020 جایزه مورد نظر را به دکتر ملک حسینی اعطا کرد تا این گونه از فعالیتهای شبانهروزی و موفقیتهای برجسته این پزشک ایرانی تقدیر کند.
پدر پیوند کبد ایران پس از دریافت این جایزه بین المللی پیامی صادر کرده که در ادامه متن این پیام آمده است:
اساتید ارجمند، خواهران و برادران گرامی از اینکه به دلیل کسب جایزه انجمن جهانی پیوند (تی.تی.اس) حقیر را با پیامهای محبتآمیز خود مورد لطف قرار دادهاید صمیمانه سپاسگزارم امّا بر خود لازم میدانم نکاتی چند را به عرضتان برسانم.
۱. بدون تردید و بهدوراز هرگونه ریا و تظاهر این جایزه و یا هر جایزه دیگری که درزمینه پیوند اعضا نصیب بنده شود متعلق به منِ تنها نبوده بلکه تعلق بهتمامی تیمهای پیوند و افرادی دارد که در طول سی سال گذشته با تلاش بیامان و شبانهروزی خود پیوند عضو را به چنین جایگاهی در جهان رساندهاند. به پزشکان، پرستاران، هماهنگکنندهها، تکنسینها، کارکنان خدماتی، رانندههای آمبولانسی (که با شتاب در جادههای پرخطر و ناهموار تیمهای پیوند را برای برداشتن اعضای مرگ مغزی جابهجا میکردند)، کارکنان پرواز فرودگاه و کادر پروازی (که تیمهای پیوند را بهموقع به مقصد میرساندند) متعلق است.
از همه اینها مهمتر، این جایزه به خانوادههای شریف و ایثارگری تعلق دارد که در سختترین شرایط و با تصمیمی خداپسندانه و انسان دوستانه اجازه دادند اعضای عزیزانشان برداشته و به بیماران نیازمندی که منتظر درمان بودند پیوند شود تا آنان را از سراشیبی مرگ به قرارگاه حیات و سلامت بازگرداند.
بیانصافی است اگر نگويم که این جایزه و هر جایزه دیگری که درزمینههای مختلف علمی به دست میآید به هزاران شهید و جانبازقهرمانی تعلق دارد که با قطرهقطره خون خود از ایران عزیز دفاع کردند تا هیچ اهریمنی جرئت تجاوز به این سرزمین اهورائی را نداشته باشد.
۲. اگر از بنده سؤال شود که مهمترین عاملی که سبب شد رشته پیوند اعضا چنین مقامی پیدا کند و آوازه آن مرزها را درنوردد چیست، بدون هیچگونه درنگی خواهم گفت آموزش و پروراندن نیروهای جوان، باهوش و پرانرژی و باز کردن راه برای بروز استعداد و خلاقیت آنان و عادت دادن این نیروهای جوان به کار تیمی و گروهی و البته همیشه سعی بر این بوده که افراد طوری انتخاب شوند و آموزش داده شوند که نسل جدید از نسل قبلی بهتر باشد؛ زیرا اگر نسلهای جوانی که آموزش میبینند از معلمها و اساتید خود بهتر نباشند آن بخش روبهزوال خواهد رفت، بر پایه همین دیدگاه بود که در بخش پیوند شیراز ستارهها یکی پس از دیگری طلوع کردند و تیم پیوند بینظیر و افسانهای شیراز را به وجود آوردند. در سایه تلاش بیوقفه و ایثارگرانه همین تیم بود که دهها تیم جوان برای داخل و خارج کشور تربیت شد و همین گروهها در قالب سفیر جایگاه پیوند اعضای ایران را در کشور خود معرفی کردند.
۳. امّا اگر بخواهیم از افرادی که کلیدیترین نقش را درراهاندازی پیوند و بالأخص پیوند از فرد مرگ مغزی داشتند نام ببریم، اولین فرد کسی نخواهد بود مگر «استاد ایرج فاضل» که سی سال پیش با گرفتن فتوای امام خمینی (ره) اجازه شرعی برداشتن عضو از مرگ مغزی را گرفتند. بدون هیچگونه اغراقی این فتوا مؤثرترین و بلندترین قدمی بود که در تمامی تاریخ پیوند اعضای ایران برداشتهشده است. بدون این فتوا، پیوند از فرد مرگ مغزی غیره ممکن بود. مشکلی که در تمام کشورهای اسلامی هنوز لاینحل مانده است.
فرد دومی که در ایجاد بخشهای پیوند نقشی بسیار اساسی دارد آقای «دکتر عباس شیبانی» است؛ انسان شرافتمند، مخلص، خدوم و به نظرم ملکوتی و عاری از تمام زرقوبرقهای دنیوی. ایشان که ریاست هیئت امناء ارزی را به عهده داشتند، توانستند در سختترین شرایط اقتصادی تجهیزات و داروهایی را که برای راهاندازی بخشهای پیوند بسیار ضروری بود فراهم کنند.
4. نهایتاً آنچه ما را در این راه طولانی و پرپیچوخم یاری کرده فقط فضل و رحمت خداوند لایزال بوده و بس. امیدوارم توانسته باشم و توانسته باشیم موجبات رضایش را فراهم کرده باشیم چون هیچ جایزهای قابل قیاس حتی با لحظهای از جلب رضایتش نیست.
دکتر علی ملک حسینی
انتهای پیام