اخبار

تاپ (تازه‌های اهدا و پیوند)

1-اولین پیوند قلب کاملاً رباتیک جهان در عربستان سعودی

 

اولین پیوند قلب کاملاً رباتیک جهان در عربستان سعودی انجام شد.

به نقل از العربیه نیوز، هفته‌ی گذشته، اولین جراحی پیوند رباتیک قلب جهان که دو ساعت و نیم به طول انجامید؛ توسط دکتر فراس خلیل (Feras Khaliel) ؛ جراح قلب اهل عربستان سعودی در «بیمارستان و مرکز پژوهش تخصصی ملک فیصل (KFSHRC) روی نوجوانی ۱۶ ساله انجام شد.

بیمارستان ملک فیصل یک مرکز آموزشی تخصصی برای جراحی پیوند اعضای رباتیک است. این بیمارستان در بیانیه‌ای اعلام کرد برای این جراحی، هفته‌ها برنامه‌ریزی دقیق انجام شده که شامل شبیه‌سازی مجازی این عمل به مدت هفت بار در طول سه روز بود. پیوند رباتیک قلب که به پمپاژ خون در سراسر بدن کمک می‌کند، شامل جایگزینی قلب بدون ایجاد برش در قفسه سینه است.

در ادامه بیانیه آمده: جراحی قلب رباتیک، نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در جراحی پیوند قلب برای در پیش گرفتن رویکردی کمتر تهاجمی است که به طور قابل توجهی زمان بهبودی و عوارض احتمالی را در مقایسه با جراحی‌های قلب باز کاهش می‌دهد.

بیمارستان ملک فیصل سال گذشته نیز اولین پیوند کاملا رباتیک کبد در جهان را روی یک مرد ۶۶ ساله سعودی مبتلا به سیروز کبدی غیر الکلی و سرطان کبد با موفقیت انجام داده‌است. از آن زمان تاکنون، چهار پیوند دیگر در این بیمارستان انجام شده که همگی روی اتباع سعودی بوده‌اند. آنها اولین بیماران در صف طولانی بیمارانی بودند که در آینده از پیوند کبد رباتیک بهره‌مند خواهند شد. دکتر «دیتر برورینگ (Dieter Broering) ؛ مدیر اجرایی مرکز پیوند اعضای بیمارستان ملک فیصل خاطرنشان کرد که این بیمارستان تخصصی، چهار دهه را صرف قرار دادن عربستان سعودی در نقشه جهانی پیوند اعضا کرده است. وی افزود: جراحی‌های رباتیک نویدبخش عصر جدیدی از نوآوری‌ در مراقبت‌های بهداشتی هستند که در آن دقت و حداقل تهاجم بازتعریف می‌شود.

https://english.alarabiya.net/News/saudi-arabia/2024/09/13/saudi-surgeon-performs-world-s-first-robotic-heart-transplant-on-teen

 

2-ساختمان‌های صورتی در بریتانیا

 

به گزارش سازمان بهداشت و سلامت بریتانیا (NHS) در هفته‌ی ملی اهدای عضو (23 تا 29 سپتامبر) و همزمان با 30 سالگی این سازمان، ساختمان‌ بیمارستان Russell’s Hall Hospital، شورا و باغ وحش و ... شهر دادلی به رنگ صورتی درخواهد آمد. این کمپینِ صورتی هرساله از همگان می‌خواهد تا در این یک هفته صورتی باشند و تصاویر خود را با هشتگ #organdonation در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری کنند. رنگ صورتی در همه‌جا پراکنده خواهد شد ... از ساختمان‌ها گرفته تا نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها. هدف از گرامیداشت هفته‌ی اهدای عضو، تلاش برای آگاهی‌بخشی و رفع کمبود اعضای پیوندی است. سال گذشته بیش از 16 هزار نفر در سراسر کشور برای اهدای عضو ثبت‌نام کرده‌اند. با این حال بیش از 7600 نفر در سراسر بریتانیا در لیست انتظار پیوند هستند.

https://councilnews.dudley.gov.uk/news/buildings-go-pink-for-organ-donation-week

 

3-زنان ؛ سردمداران جامعه‌ی اهدا و پیوند

 

به گزارش NHS ، 79 درصد از اعضای تیم آماری خون و پیوند خدمات سلامت همگانی بریتانیا (NHSBT) زنان هستند.

در این گزارش که بهانه‌ی روز زنان در ریاضیات (12می) منتشر گشته،  اشاره شده که اکثر اعضای تیم آمار که بر تحقیق و مدل‌سازی‌ها در فرایند اهدای خون و اهدای اعضا فعالیت می‌کنند، زنان هستند (از 34 عضو این تیم، 27 نفر زن هستند) این تیم روی موضوعاتی مانند تجزیه و تحلیل داده‌ها در زمان انتظار پیوند و نتایج پس از پیوند و طراحی و تجزیه و تحلیل کارآزمایی‌های بالینی و سایر مطالعات متمرکزند. کار این تیم در ده‌ها پروژه پیشرو در جهان و در قالب مقالاتی در مجلات معتبر و ... استفاده شده است. یک نمونه از دستاوردهای این تیم عبارت است از توسعه طرح جدید تخصیص پیوند ریه در سال 2017 که میانگین زمان انتظار برای پیوند را از 14 به 10 ماه کاهش داد تا بیمارترین افراد، سریع‌تر پیوند شوند. اعضای تیم آمار عبارتند از دکتر رزی براون، آماردان ارشد 29 ساله که دارای مدرک لیسانس در ریاضیات و آمار و دکترای استفاده از داده‌ها برای بررسی قرار ملاقات‌های پزشک عمومی و بیماران قلبی است. او می‌گوید: «یکی از رایج‌ترین توضیحاتی که او به دانشجویان در مورد آمارگیری در NHSBT ارائه می‌دهد این است که آنها حتی نمی‌دانند که این شغل وجود دارد. او به عنوان آماردان جز اولین کسانی است که متوجه می‌شود مطالعات و پژوهش‌ها جواب داده (اثرکرده یا نه) و هماهنگ با دیگر تیم‌ها چه باید کرد.

https://www.nhsbt.nhs.uk/news/79-of-lifesaving-nhs-blood-and-transplant-statisticians-are-female/